Zöldülnek és szépülnek a településeink

Dunakeszin, Fóton és Gödön is új fák telepítése történt meg a napokban, vagy éppen folyamatban van.

Dunakeszi főkertésze Tóth Eszter számolt be arról, hogy „28 fajta fát ültetünk idén és 7 féle cserjét. Lesznek jó várostűrő, száraz homokos talajra való fajták, tavasszal korán virágzók, gyönyörű őszi lombszínnel rendelkezők, és a védett parkokba botanikai érdekességek is.”

Dunakeszi vezetése évek óta elszántan zöldíti a települést, minden évben legalább 1000 új fa kerül elültetésre.

Tuzson Bence a térség Országgyűlési- képviselője posztjában számolt be arról, hogy „Dunakeszin olyan fásítási programot kezdtünk el két évvel ezelőtt, aminek köszönhetően erdészeti módszerekkel egy 17 000 példányos elegyes akác-nyár véderdő telepítése történt meg. Ezek a fák ma már meghaladják a 2- 2,5 m-es magasságot. Tavaly 1100 fát és 4000 cserjét ültettünk városszerte. A mostani ültetési ciklusban, ami idén ősztől 2022 tavaszáig tart, legalább 1000 fát és 3000 cserjét ültetünk folyamatosan zöldülő Dunakeszin.”

elültetésre váró fák érkeztek Dunakeszire
Tuzson Bence, Dunakeszi két alpolgármesterével

 

 

 

 

 

 

 

Gödön Giczy B. Zsuzsanna előterjesztése szerint 70 db fa és 80 db cserje került beszerzésre, illetve további növények kerültek elültetésre a városi intézmények és játszóterek területén.

Fülöp Zoltán, Szilágyi László és Lőrincz László

Fóton a tavaszi-nyári időszakban már virágba borult a város, több, mint 1000 növény került kiültetésre. Most az őszi időszakban Fóton is a fásítás került előtérbe.

Tuzson Bence Dr. Vass György polgármesterrel Fóton

 

Pest megyéhez tartozó gödi gazdasági övezetben megkezdődött a véderdő telepítése a Samsung SDI és település közé. Március 15-ig 10 ezer fa kerül kiültetésre.

Szabó István a Pest Megyei Közgyűlés elnöke Tuzson Bencével Gödön

forrás: facebook, god.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük