NAV-os végrehajtással és hiányos vagyonnyilatkozattal is bizottsági alelnök lehet Szilágyi László?

A képviselő-testület új struktúrájában is felelős szerep jutott a tavaszi polgármesteri választáson alulmaradó Szilágyi Lászlónak. Bizottsági alelnök lett.

 

Az általa alelnökölt Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottság többek között a következőkért felel:

  • átveszi a helyi önkormányzati képviselők és nem képviselő bizottsági tagok, valamint hozzátartozóik vagyonnyilatkozatát, azokat nyilvántartja és gondoskodik őrzésükről.
  • gondoskodik a vagyonnyilatkozatban szereplő adatok jogszabály szerinti nyilvánosságra hozataláról.
  • lefolytatja a képviselők vagyonnyilatkozatával kapcsolatos eljárást.
  • a vagyonnyilatkozatok nyilvántartására és ellenőrzésére vonatkozóan részletes belső szabályokat állapíthat meg.
  • állást foglal az önkormányzati képviselőket érintő etikai kérdésekben.

 

Az már korábban kiderült, hogy Szilágyi László 2023. évi vagyonnyilatkozata nem teljes, hiszen abból biztosan kifelejtette a Füzes Aszfalt Kft-t. Azt a kft-t, amely – utolsó elérhető beszámolója szerint – egy nettó 120 millió forint árbevételt elérő útépítő cég. A Füzes Aszfaltot 2023 év elején vásárolta Szilágyi.

Azonban most már nem csak a valótlan vagyonnyilatkozata, hanem az adótartozása is nyomhatja a volt DK-s képviselő vállát. A Heves Megyei NAV 2023. június 26-i értesítéssel adótartozás miatt végrehajtást indított a Szilágyi László tulajdonában és ügyvezetésében álló Füzes Aszfalt Kft.-vel szemben.

 

Biztos, hogy egy olyan képviselőnek kell tagnak, sőt alelnöknek lennie a Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottságban, akinek vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak, akinek cége ellen jelenleg is folyamatban lévő NAV-os végrehajtás van?

Kérdésekkel fordultunk Kammerer Zoltán polgármesterhez, hogy tisztában volt-e a fenti tényekkel? Ha nem, akkor ezek ismeretében továbbra is Szilágyi Lászlót tartja a megfelelő személynek arra, hogy a város életében fontos szerepet betöltő Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottságban alelnökként tevékenykedjen?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük