Költségvetés nincs, golf pálya marad, raktárcsarnok épülhet

Idei második munkaterv szerinti ülését tartotta a gödi képviselő-testület. Az ellenzéki összefogás 2019-es győzelme után számtalanszor fordult bohózatba az önkormányzati ülés. Volt már itt fegyelmi, leváltás, visszahelyezés, lemondás, felfüggesztés, kirohanás és félbeszakítás, káromkodás és kiabálás. Sokan ezt a napokban lemondó Balogh Csabának rótták fel.

Balogh Csaba hiányában azonban szinte semmi sem változott. Majdnem egy teljes óra kellett ahhoz, hogy a napirendet elfogadja az immár 10 főre fogyatkozó testület. Az ülés egészére a rendezetlenség volt jellemző, ez felírható akár annak is, hogy a helyettes alpolgármester új szerepbe került. Ehhez a szerephez sok segítséget láthatóan Balogh Csaba jegyzőjétől nem kapott Szilágyi László.

 

Költségvetéssel kezdődött az ülés, ebben a kérdésben a történelem ismétli önmagát.

 

A képviselő-testület a pénzügyi bizottság alábbi javaslatát fogadta el:

 

A képviselő-testület:

a) súlyos problémaként értékeli, hogy 2022 után 2023-ban se készült el a törvény által meghatározott határidőre, a törvényi előírásoknak megfelelő módon Göd város 2023. évi rendelet tervezete

b) a Göd város 2023. évi költségvetés tervezet című előterjesztés tárgyalásra alkalmatlannak nyilvánítja és felkéri a jegyzőt, hogy készítsen egy a hatályos jogszabályoknak megfelelő, megalapozott költségvetési rendelet tervezetet és azt terjessze elő bizottsági-, majd testületi tárgyalásra.

 

Költségvetésről szóló szavazás

 

SZMSZ módosítás

 

Elsőre nem sikerült, de aztán mégis. Kicsit bohózatos lett az SZMSZ elfogadása. A képviselők szavaztak a kérdésről, a javaslat nem kapta meg a kellő támogatást. A napirendet lezárták és áttértek a következő napirendre. Ezek után az aljegyző ügyrendi hozzászólással kérte, hogy a lezárt napirendről szavazzanak újra, mert bár érvényes volt a döntés, de szerinte ketté kellett volna szedni. Vajon a jegyző mit csinált eközben?

Az Mötv. alapján ilyenre nem lett volna joga az aljegyzőnek. Egy szavazást csak képviselői kérésre lehet egy alkalommal megismételni.

A teljes zavart jól jellemzi, hogy bár Vajda Viktória frakcióvezető asszony saját FB oldalán szatírikus posztban emelte ki, hogy átalakításra került az ülésrend, azt azonban ő maga is megszavazta a megismételt szavazás alkalmával.

Szavazás az ülésrend átalakításáról

Az SZMSZ technikai módosítása másodjára sem kapta meg a minősített többséget.

 

 

Golf pálya értékesítésre egyhangúan nemet mondott a képviselő-testület.

Golf pálya eladását egységesen utasította el a képviselő-testület

Dunamenti VK Zrt. csaroképítésének engedélyezése

 

A Dunamenti csarnok építése az SZMSZ-hez hasonlóan első körben nem kapta meg a testület támogatását, majd napirend közben, a második szavazás elött hirtelen önkéntes szünetet rendelt el Szilágyi László, miután frakciótársa Fülöp Zoltán elhagyta a termet.

Szünet előtt még Szilágyi saját állítása szerint körzetes képviselőként a lakók érdekében tartózkodni fog. Szünet után mégis megszavazta a raktárcsarnok engedélyezését, amivel a testületi többséget is megkapta a Dunamenti.

Az engedélyek megadásáért Szilágyi tájékoztatása szerint a cég vállalta, hogy:

  • a Nemeskéri úton karbantartja, felújítja a járdát
  • a kerítés festését, javítását megteszi
  • a cégismertető táblát áthelyezi a biztonságos közlekedés érdekében

Nem kellett sokat vállalnia a beruházónak, hogy a körzet lakóinak érdeke háttérbe szoruljon.

Dunamenti VK raktárépület engedélyezése

 

Ha a zárt ülés döntései nyilvánosak lesznek, akkor elő kerülhet még egy két érdekesség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük