Búcsút intett Göd a Bursa Hungaricának?

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása. A program keretében olyan, szociálisan hátrányos helyzetű, felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt. A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – a Kulturális és Innovációs Minisztérium finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.

 

Göd 2012 óta folyamatosan a program részese volt. Az elmúlt 10 évben számos gödi egyetemista részesülhetett havi 5-10 ezer forintos támogatásban.

Miért nem csatlakozott Göd a programhoz? Miért nem volt 5 millió forintja a településnek saját fiataljaira, miközben debreceni közbeszerzőre, salgótarjáni kertészre, pécsi, egri, szadai, győri és nyíregyházi szakértőkre mindig van pénz?? Még azért is fizet az önkormányzat egy vállalkozónak, hogy az önkormányzat saját buszait parkoltassa.

Az ország 2520 települése csatlakozott az ösztöndíj programhoz, ahogy a térségünk összes települése is. Egyedül Göd nem. Kb. 50 gödi fiatal járhat pórul csak azért, mert nem dunakeszi, sződligeti, váci vagy fóti lakos.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük