Új gyártósorral bővült a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. üzeme

Új gyártósort adott át Varga Mihály pénzügyminiszter úrral, Tuzson Bence országgyűlési képviselő úrral Sipos Dávid alpolgármester úr a Lighttech Lámpatechnológiai Kft. telephelyén, amellyel az egészségipar számára gyártanak egyedi fertőtlenítő lámpákat.

A dunakeszi beruházás nyomán a Lighttech egészségügyi és oktatási intézményekben használható UVC levegőfertőtlenítő berendezéseket gyárt majd, amelyeknek kiemelt jelentőségük van például koronavírus-fertőzések terjedésének megakadályozásában is. A miniszter emlékeztetett arra is, hogy az új kapacitás egyben lehetőséget is jelent a hazai tudástőke gyarapítására és a nemzetközi versenypozíciók javítására.

Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Dunakeszi az ország egyik leggyorsabban fejlődő városa, amihez innovatív emberek és vállalkozások kellettek. A Lighttech Kft. képes volt meglátni a lehetőséget, a kormány pedig a cég mögé állt, a vállalat Dunakeszin az első számú munkahelyteremtője – mondta.

Az 1,3 milliárd forintos beruházáshoz a cég mintegy 1 milliárd forint támogatást kapott az Egészségipari Támogatási Program (ETP) keretében. Az UVC Germicid lámpa a víz és a levegő vegyszermentes sterilizálását, csírátlanítását biztosítja.

Varga Mihály a gyártóvonal átadásán hangsúlyozta, hogy ebben a szektorban jelentős innovációs erő és nagyon komoly szellemi tőke van, ami képes arra, hogy a világpiacon is állja a versenyt. A kormány célja a hazai egészségipari kapacitás növelése, a magyar cégek részesedésének emelése az egészségügyi beszállítók piacán, valamint az egészségipar exportteljesítményének növelése – tette hozzá.

Rövid videó az eseményről:

https://www.facebook.com/VargaMihalyKepviselo/videos/441992040649300/

 

forrás: facebook, pestinap.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük