Mindenki utálja, mégis évente kétszer csináljuk – óraátállítás

Magyarországon ismét óraátállításra kerül sor most vasárnap: hajnali 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órákat. A téli időszámítás hivatalos kezdete a gyakorlatban azt is jelenti, hogy egy órával többet alhatunk, mivel visszafelé állítjuk az órát.
Az Európai Parlament a tavaszi és őszi, egy órás óraátállítás eltörléséről döntött korábban, a 2021-től történő életbelépés viszont több tényező miatt csúszik. 
A magyar kormány a nyári időszak megtartását preferálja.

Az elmúlt időszak kutatásai rávilágítottak, hogy az órák állítgatása bizony káros hatásokkal is járhat, és nem mellesleg az emberek jelentős része az egészet úgy utálja, ahogy van. Az EU politikusait feltehetően ez utóbbi győzhette meg igazán, hiszen amikor felmérték az uniós közvéleményt, rögtön kiderült, hogy durván a polgárok 84 százaléka eltörölné ezt az egészet.

Az Európai Parlament 2019 márciusában úgy döntött végül, eltörli az óraátállítást.

Magyarország a nyári időszámítást támogatná

A kérdés már csak az, hogy az óraátállítás megszüntetésével végül a nyári vagy a téli időszámításra volna-e érdemes átállnunk. Gulyás Gergely annak idején elmondta, a kérdés a magyar kormány felett áll, mivel az ügyben Európai Uniós döntés szükséges.

Gulyás Gergely legfrissebb, témában tett nyilatkozatában ismét kiemelte, egységesen lenne értelme eltörölni az óraátállítást, egyedül nehéz ezt meglépni.

ELMONDTA TOVÁBBÁ AZT IS, HA ILYEN DÖNTÉS SZÜLETNE, AKKOR TÁMOGATNÁK, HOGY CSAK NYÁRI IDŐSZÁMÍTÁS LEGYEN MAGYARORSZÁGON.

Grönland lépett, eltörölte az óraátállítást idén

Grönland parlamentje, az Inatsisartut tavaly november 24-én szavazta meg, hogy egész évben ragaszkodni kell a nyári időszámításhoz. Ezt követően a grönlandiak idén tavasszal átálltak a nyári időszámításra.

A TISZTVISELŐK SZERINT EZZEL A GRÖNLANDIAK DÉLUTÁNONKÉNT EGY ÓRÁVAL TÖBB NAPFÉNYT KAPNAK, ÉS TÖBB IDŐ ÁLL MAJD RENDELKEZÉSÜKRE AZ EURÓPAI ÉS A TÁVOLABBI ÜZLETI KAPCSOLATOK LEBONYOLÍTÁSÁRA.

forrás: (portfólió)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük